voetbalzone

Braziliaans international Ganso maakt bijzonder discutabele transfer

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2012, 08:10
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2012, 08:10
Advertentie

Paulo Henrique Ganso heeft op de laatste dag van de Braziliaanse transfermarkt een opvallende transfer gemaakt. De 22-jarige aanvallende middenvelder verruilde zijn jeugdliefde Santos voor een vijfjarig contract bij rivaal São Paulo. Met de bijzonder discutabele transfer is naar verluidt een bedrag van dik negen miljoen euro gemoeid.

/

Ganso is een van de grootste talenten van Brazilië en was samen met Neymar een van de boegbeelden van Santos. De middenvelder geniet al jaren belangstelling van diverse topclubs uit Europa. Knieblessures wierpen Ganso echter terug en hij vindt het zelf ook nog te vroeg voor een oversteek naar Europa. Net als Neymar wil hij nog minimaal tot en met het WK van 2014 in zijn vaderland actief blijven.

Ganso en Santos onderhielden een zeer moeizame relatie. Vooral toen Neymar vorig jaar een enorme contractverbetering kreeg, maar de club Ganso links liet liggen. Met de komst van Ganso heeft São Paulo meteen een opvolger in huis voor Lucas, die vanaf januari in het tenue van Paris Saint-Germain gaat spelen.

Bezig met laden …