voetbalzone

Braziliaans team overleeft serieuze bomaanslag op spelersbus

Tom Rofekamp25 feb 2022, 10:20
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2022, 10:20
Advertentie

De selectie van Bahia is afgelopen nacht opgeschrikt door een brute aanslag. De Braziliaanse tweedeklasser was onderweg naar het duel met Sampo Corrêa, toen er een bom ontplofte onder de spelersbus. Keeper Danilo Fernandes liep serieuze verwondingen op, nadat hij een glasscherf in zijn oog kreeg. Ondanks het drama wist Bahia de krachtmeting met Sampo Corrêa wel naar zich toe te trekken: de club won met 2-0.

"Het meest verontrustende geval is dat van Danilo Fernandes", tweette Bahia, dat foto's bijvoegde van bloedspatten op de stoelen en kogelscherven in de behuizing van de bus. "Hij werd door granaatscherven in zijn gezicht geraakt en naar het ziekenhuis gebracht." Daar bracht de doelman een nacht door. Trainer van Bahia Guto Ferreira gaf aan dat als Fernandes niet naar het ziekenhuis was gegaan, hij waarschijnlijk zijn zicht was verloren. Linksback Matheus Bahia liep nog enkele snijwonden in de arm op, voor de rest kwamen de inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf.

Het Braziliaanse sportmedium Globoesporte meldt dat de aanslag waarschijnlijk beraamd is door extremistische supporters van Sampo Corrêa. Overige media reppen over een actie van de eigen aanhang van Bahia. De supporters zouden gefrustreerd zijn over het feit dat de club afgelopen seizoen uit de Serie A degradeerde. Bahia besloot uiteindelijk ondanks het incident het duel met Sampo Corrêa toch te spelen, wat beloond werd met een 2-0 zege.

Bezig met laden …