voetbalzone

Braziliaans toptalent heeft geen trek in Europa: 'Al duizend keer gezegd'

Matthijs van Laar25 jul 2013, 16:58
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2013, 16:58
Advertentie
/

Het klopt dat diverse clubs hebben geïnformeerd naar het Braziliaanse toptalent Bernard, maar de speler zelf heeft helemaal geen zin in een vertrek naar het buitenland. De twintigjarige middenvelder, die zich woensdagnacht met zijn club Atlético Mineiro verzekerde van de Copa Libertadores, blijft het liefst ‘zijn hele leven’ aan zijn huidige club verbonden.

Daarbij moet wel in ogenschouw worden genomen dat Bernard de uitlatingen deed in de euforie van de gewonnen finale tegen Olimpia. “Ik blijf hard mijn best doen totdat het bestuur een besluit neemt over een transfer. Er liggen aanbiedingen uit Engeland en van Shakhtar Donetsk en FC Porto”, onthulde de vijfvoudig Braziliaans international voor de microfoon van Sportv. Ook Arsenal zou voor hem in de race zijn.

Zijn zaakwaarnemer, Adriano Spadoto, liep na de zege van woensdagnacht alvast vooruit op wat waarschijnlijk wel gewoon komen gaat. “Gefeliciteerd Bernard! De Confederations Cup, de Copa Libertadores... een perfect afscheid”, tweette hij. “Ik heb daar niks over te zeggen”, reageerde Bernard. “Ik heb al duizend keer gezegd dat ik wil blijven, maar dat is niet aan mij. Als ik wel vertrek, weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan.”

Bezig met laden …