voetbalzone

Braziliaans trainerskerkhof eist 31ste trainer van het jaar

Bart Kruyt17 okt 2011, 07:50
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2011, 07:50
Advertentie

De Braziliaanse Série A blijft een verschrikkelijk klimaat voor trainers om te werken. Coaches worden met de regelmaat van de klok ontslagen en zondagavond moest Adilson Batista zijn spullen pakken. De coach van São Paulo hoorde na afloop van de 3-0 nederlaag bij Atlético Goianiense in de kleedkamer dat hij maandag niet meer op de club hoeft te verschijnen.

São Paulo heeft al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen en dus vond het bestuur het tijd voor maatregelen. Batista stond sinds juli voor de groep bij de Braziliaanse topclub en is alweer de 31ste trainer die dit jaar ontslagen wordt in de Série A, die uit twintig teams bestaat. Assistent-trainer Milton Cruz zal voorlopig de taken van Batista overnemen.

Het ontslag van Batista betekent dat alleen Corinthians, Coritiba, Flamengo en Palmeiras nog dezelfde hoofdtrainer hebben als het begin van dit jaar. Het kwakkelende Atlético Paranaense is daarentegen alweer toe aan de vijfde trainer van het jaar. América staat momenteel laatste in de competitie, terwijl Corinthians bovenaan staan.

Bezig met laden …