voetbalzone

Braziliaanse aankoop oogst lof: 'Hij wordt een sensatie in Premier League'

Daniel Cabot Kerkdijk19 feb 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2013, 07:00
Advertentie
/

Braziliaanse voetballers en Premier League is niet altijd een succesvolle combinatie gebleken, maar Lucas Leiva heeft hoge verwachtingen van Philippe Coutinho. De twintigjarige spelmaker maakte vorige maand de overstap van Internazionale naar Liverpool en was afgelopen zondag een van de uitblinkers in het thuisduel met Swansea City, dat met een 5-0 nederlaag vertrok.

In de Britse media vraagt men zich af of Coutinho ook kan uitblinken in duels die op slot zitten en niet alleen in wedstrijden die op basis van techniek kunnen worden beslist. "Iedere jonge speler die naar Engeland komt zal het in het begin moeilijk hebben en dat zal voor Coutinho niet anders zijn", verzekert Lucas. "Maar we hebben al veel positieve dingen gezien. Hij heeft het in zich om het goed te doen."

"We moeten positief blijven en op hem inspreken", vervolgt de middenvelder, die zelf sinds 2007 in Engeland actief is. "Zelfs op trainingen merkt hij dat het allemaal veel sneller gaat dan in Italië. Hij heeft tijd nodig om zich aan te passen en die krijgt hij. Ik weet zeker dat hij tot een sensatie in de Premier League en een geweldige voetballer voor Liverpool zal uitgroeien."

Bezig met laden …