voetbalzone

‘Braziliaanse bond: Ancelotti vertrekt bij Real Madrid en wordt onze bondscoach’

Mart van Mourik19 jun 2023, 20:26
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 20:26
Advertentie

Carlo Ancelotti is per 1 juli 2024 de bondscoach van Brazilië, zo heeft de Confederação Brasileira de Futebol (CBF) in gesprek met nieuwszender O Globo laten weten. Ednaldo Rodrigues, voorzitter van de Braziliaanse bond, zou afgelopen week tijdens zijn bezoek aan Spanje een mondeling akkoord hebben bereikt met de Italiaanse coach. Ancelotti staat nog tot medio 2024 onder contract bij Real Madrid en kan zijn handtekening officieel pas na 1 januari 2024 zetten.

Volgens de berichtgeving heeft Ancelotti afgelopen week na twee goede gesprekken met Rodrigues een overeenkomst bereikt. Bronnen dicht bij de bondsvoorzitter melden dat Ancelotti zijn contract bij Real Madrid zal uitzitten en vanaf 1 juli 2024 samen met Ramon Menezes, de huidige interim-bondscoach, verantwoordelijk is voor o Seleção.

Real Madrid zou middels een officiële brief al op de hoogte zijn gebracht van de ontwikkelingen. Vanwege de contractuele verplichtingen zullen de betrokken partijen overigens geen officiële berichten naar buiten brengen tot 1 januari van komend kalenderjaar. Naar verluidt neemt Ancelotti zijn zoon, Davide Ancelotti, mee naar het Braziliaans elftal. Real Madrid heeft volgens de berichtgeving reeds ingestemd met de vertrekwens van de coach.

Na het afgelopen WK in Qatar, waar Brazilië in de kwartfinale na strafschoppen strandde tegen Kroatië, stapte voormalig bondscoach Tite op. Sindsdien is de Braziliaanse bond op zoek naar een trainer die het capabel genoeg vindt om de Seleção onder zijn hoede te nemen en Rodrigues liet in maart al weten vol in te gaan zetten op de komst van Ancelotti. "Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd onder alle spelers", zo liet de voorzitter optekenen. "Niet alleen door iemand als Vinícius Júnior, maar door iedereen die met hem gewerkt heeft."

Bezig met laden …