voetbalzone

Braziliaanse club wil stunten: ‘Ribéry, Totti en Yaya Touré’

Yanick Vos20 dec 2016, 08:28
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2016, 08:28
Advertentie

Bastian Schweinsteiger stond al op het wensenlijstje van Santos-trainer Dorival Junior en daar zijn nu een aantal grote namen bijgekomen. De coach van de Braziliaanse club wil gevestigde namen aantrekken en zegt te denken aan Franck Ribéry, Francesco Totti en Yaya Touré.

/

In november gaf Dorival al aan dat het ‘een grote wake-up call voor de hele wereld’ zou zijn als Santos een speler zou kunnen aantrekken van het kaliber Schweinsteiger. In een interview met het Braziliaanse Lance! ontvouwt hij zijn plannen verder. “Ik ben realistisch, maar ik moet proberen het best mogelijke team te bouwen. Daarbij denk ik ook aan een stukje marketing, waardoor andere partijen geïnteresseerd kunnen raken door een bepaalde speler.”

“Ribéry is zo’n speler, net als Yaya Touré van Manchester City”, vervolgt Dorival. “Totti is nog zo’n naam die de aandacht van iedereen kan trekken. We bespreken een aantal namen. Soms zijn het de spelers zelf die een nieuwe plek zoeken.” De veertigjarige Totti speelde bijna 24 jaar in het eerste elftal van AS Roma en is bezig aan zijn laatste seizoen. Ribéry tekende drie weken geleden nog een nieuw contract bij Bayern München.

Bezig met laden …