Braziliaanse Olympische ploeg tempert optimisme van Groot-Brittannië

Bart Kruyt20 jul 2012, 22:55
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2012, 22:55

De Olympische ploeg van Groot-Brittannië hoopt op de Spelen in Londen het goud te kunnen pakken, maar Stuart Pearce weet dat er nog werk aan de winkel is. Brazilië, een andere favoriet voor de eindzege op het Olympische voetbaltoernooi, was vrijdag in een oefenduel met 2-0 te sterk voor de Britten. Positief voor Groot-Brittannië was wel dat Daniel Sturridge een helft kon spelen.

/

De aanvaller van Chelsea herstelt van een hersenvliesontsteking en hoopt fit genoeg te raken om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen. Vrijdagavond kon hij de eerste helft meedoen, waarna hij in de rust werd vervangen. Groot-Brittannië stond op dat moment al met 2-0 achter en had het zwaar tegen de Brazilianen, die een goede indruk achterlieten.

Neymar vervulde weer een hoofdrol. De dribbelaar van Santos hielp eerst nog een grote kans om zeep, maar verzorgde vervolgens uit een vrije trap de assist waaruit Sandro de openingstreffer kon binnenknikken. Neymar verzorgde tien minuten voor rust het slotakkoord, door een penalty te benutten. Die strafschop was gegeven omdat Micah Richards Hulk had neergehaald.