voetbalzone

Braziliaanse vrijetrappenkoning tekent in Amerika bij club van Henry

Daniel Cabot Kerkdijk17 dec 2012, 18:45
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2012, 18:45
Advertentie

Juninho Pernambucano plakt een laatste hoofdstuk vast aan zijn imposante loopbaan. De 37-jarige middenvelder heeft maandagavond een contract getekend bij het Amerikaanse New York Red Bulls en wordt daar ploeggenoot van onder anderen Thierry Henry en Tim Cahill. De Braziliaan is in Europa vooral bekend van zijn prachtige vrije trappen in dienst van Olympique Lyon.

/

Juninho vertrok in 2000 naar Frankrijk en zou er uiteindelijk acht jaar spelen. In die periode maakte de 44-voudig international (zeven doelpunten) liefst 44 treffers uit directe vrije trappen. In totaal scoorde hij honderd keer voor Lyon, waarmee hij zeven keer landskampioen werd. Monsieur 50/50 vertrok hierna naar het Qatarese Al-Gharafa, waar hij tweeënhalf miljoen euro per jaar ging verdienen. Hij werd er de opvolger van Nashat Akram, die naar FC Twente vertrok.

In april 2011 keerde Juninho terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: Vasco da Gama. De spelverdeler maakt nu gebruik van zijn transfervrije status. Bij New York Red Bulls is Gerard Houllier, die eerder trainer was van Lyon, global sporting director. “Juninho is een wereldspeler en Houllier en ik bewonderen hem al jaren. Hij is een professional op en buiten het veld. We hopen dat hij een positieve bijdrage bij ons kan leveren in 2013”, zegt technisch directeur Andy Roxburgh.

Bezig met laden …