voetbalzone

Brazilianen balen: ‘Hij greep mijn schouder, dat was een strafschop waard’

Erik van Dam18 jun 2014, 01:02
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 01:02
Advertentie

Brazilië begon, mede dankzij de scheidsrechter, vorige week donderdag met een overwinning aan het WK in eigen land. Kroatië werd met 3-1 verslagen en de bedoeling was die goede lijn door te trekken richting het duel met Mexico. Helaas voor alle Braziliaanse supporters bleef o Seleção steken op 0-0. Marcelo beklaagde zich na afloop over het uitblijven van een strafschop voor zijn land.

voetbalzone

De linksback werd bij de schouder vastgepakt door tegenstander Raúl Jiménez, maar zag dat Cüneyt Cakir er niets mee deed. Dat zorgde voor wrevel bij de verdediger. “Toen ik de bal controleerde, greep hij mijn schouder. En als hij me daarna aan het shirt trekt binnen de zestien meter, dan was dat een strafschop waard”, aldus Marcelo. “Hij trok mij terug, ja. Had hij dat niet gedaan, dan had ik de bal behouden.”

“Dan zou ik een voorzet hebben kunnen geven op een teamgenoot”, treurt Marcelo. Teamgenoot Bernard vond het belangrijker dat Brazilië niet verloor van de Mexicanen. “In de kleedkamer hadden we al gezegd dat niet verliezen het belangrijkst was. Hadden we hier verloren, dan zouden we waarschijnlijk sowieso geen eerste in de groep worden. Een remise was geen slecht resultaat.”


Bezig met laden …