voetbalzone

Brazilianen laten zich niet afleiden door bizarre poppenkast in Gabon

Thijs Post10 nov 2011, 20:09
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2011, 20:09
Advertentie

Een scheidsrechter in de vijfde klasse F van het Nederlandse amateurvoetbal zou het veld zonder pardon afkeuren, maar de oefeninterland tussen Gabon en Brazilië ging donderdagavond gewoon door. De trainers van de Europese topclubs die de spelers hebben afgestaan zullen in elk geval met afgrijzen voor de televisie gezeten hebben, want het veld (met plassen, kuilen en vreemde geulen) was werkelijk erbarmelijk. Uitval van het stadionlicht, harde tackles en zeer matig verdedigen van de Afrikanen maakte de poppenkast helemaal af: 0-2.

/

Brazilië organiseert het WK 2014, A Seleçao hoeft geen kwalificatiewedstrijden te spelen en reist daarom de hele wereld rond om oefenwedstrijden te spelen. De duurbetaalde miljonairs zullen zich donderdag echter afgevraagd hebben wat ze in vredesnaam in Libreville aan het doen waren. Het rechthoekige vlak modder was enigszins groen en droeg de naam ‘veld’, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Toch stapten de Brazilianen onder leiding van aanvoerder Luisao vol goede moed binnen de lijnen, ware het niet dat de wedstrijd met negentien minuten vertraging begon.

Net nadat de spelers zich opmaakten om te beginnen met de wedstrijd viel de stadionverlichting uit. Na ruim tien minuten begonnen de lampen in het gloednieuwe Stade l'Amitie weer te branden, maar dat was van korte duur. Nadat de lampen voor de tweede keer kracht hadden gevonden om te flikkeren kon de wedstrijd beginnen. Chelsea-verdediger David Luiz leek het eerste slachtoffer te worden van de omstandigheden: de mandekker kreeg een beuk, rolde door over de atletiekbaan maar krabbelde na enig aarzelen weer overeind.

Geklungel na een corner van Brazilië, waarbij Gabon-keeper Didier Ovono en verdediger Rémy Ebanega de hoofdrol voor zich opeisten, bezorgde de bezoekers de 0-1. Sandro tikte de bal van dichtbij tegen de touwen. Manchester United-verdediger Fábio mocht na de openingstreffer van geluk spreken dat hij zijn been niet brak bij een werkelijk schandalige tackle van Charly Mousono (de dader kwam er vanaf met slechts geel) en nog voor de onderbreking knikte Hernanes uit een rebound de tweede tegen de touwen.

Na de pauze lukte het de Brazilianen niet om de score verder uit te bouwen en het is nog maar de vraag wat de Zuid-Amerikanen daadwerkelijk zijn opgeschoten met de overwinning. Overigens werden de in Brazilië acterende voetballers, zoals Neymar en Ganso, niet opgeroepen door bondscoach Mano Menezes.

Bekijk hier de beelden van het uitvallen van het licht:


Bezig met laden …