Brazilië dankt Manchester City-nieuweling en evenaart record uit 1969

Thijs Post16 nov 2016, 06:15
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2016, 06:15

Argentinië is in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks in een stevige strijd verwikkeld om de top vier te bereiken, maar voor aartsrivaal Brazilië is er geen vuiltje aan de lucht. Met dank aan Gabriel Jesus, vanaf januari speler van Manchester City, won koploper Brazilië in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) met 0-2 van Peru.

/

De Peruvianen hadden Brazilië in de laatste tien kwalificatiewedstrijden nooit verslagen, maar het thuisspelende land maakte het de Seleçao dit keer bijzonder lastig. Met name in de eerste helft moest Brazilië alle zeilen bijzetten, maar even na rust stond Gabriel Jesus op. De negentienjarige aanvaller van Palmeiras, vanaf januari dus in dienst van Manchester City, kreeg de bal met enig geluk voor zijn voeten en schoot koel binnen voor 0-1.

Later stond hij aan de basis van de 0-2, die gemaakt werd door Renato Augusto. Voor Peru, dat de paal had geraakt en zeker in de eerste helft dus niet minder was, was het een zure nederlaag. Brazilië heeft voor het eerst sinds 1969 zes wedstrijden op rij gewonnen in de WK-kwalificatiereeks en kan de tickets naar Rusland bijna boeken.