Brazilië dankzij drie goals in eerste halfuur langs knokkend Egypte

Bart Kruyt26 jul 2012, 22:34
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 22:34

Titelfavoriet Brazilië heeft in tegenstelling tot Spanje geen fout gemaakt in de eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen. De ploeg van Mano Menezes leek snel klaar te zijn met Egypte, toen het na een halfuur spelen al met 3-0 voorstond. De Afrikanen kwamen echter nog terug in de wedstrijd, maar wisten geen punt te pakken: 3-2. In dezelfde groep won Wit-Rusland met een minimaal verschil (1-0) van Nieuw Zeeland.

/

Brazilië scoorde nog nooit eerder drie keer in het eerste halfuur tijdens een wedstrijd op de Olympische Spelen, maar sloeg donderdagavond dus al snel een beslissend gat. De score werd na een kwartier geopend door Rafael da Silva, die werd gevonden door Chelsea-aanwinst Oscar en raak schoot, waarna Oscar negen minuten later ook zijn tweede assist leverde. De middenvelder omspeelde de Egyptische doelman Ahmed El-Shenawy en gaf Leandro Damiao een simpele kans.

Neymar bracht de teller een kwartier voor rust op drie. De blikvanger van de Braziliaanse ploeg stuurde Hulk naar de achterlijn en kreeg de bal vervolgens op maat terug, waarna hij de 3-0 kon binnenkoppen. Egypte kwam er simpelweg niet aan te pas en ontsnapte kort voor rust nog aan een vierde tegendoelpunt, toen El-Shenawy in de weg lag bij een goede kans voor Leandro Damiao. Brazilië zat op rozen en ging met een goed gevoel de rust in.

Egypte weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien. De Afrikanen deden kort in het tweede bedrijf wat terug, toen Mohamed Abo Trika na een vrije trap de 3-1 kon binnenwerken. Voor Brazilië was er nu alsnog niets aan de hand, maar een kwartier voor tijd werd het toch nog spannend, toen Mu?afazat al Gharbiyya de aansluitingstreffer binnenwerkte. De Brazilianen oogden nu toch wat nerveus, maar gaven de voorsprong niet meer uit handen en begonnen met een zege.