Brazilië en uitblinker Douglas Costa doen critici weer even zwijgen

Erik van Dam18 nov 2015, 05:51
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2015, 05:51

Brazilië voelde de druk van het volk nadat men uit de eerste drie wedstrijden maar vier punten haalde. Dani Alves zei al dat er gewoon altijd veel verwacht wordt van het nationale team, maar in de vierde kwalificatiewedstrijd in Zuid-Amerika gaven de Brazilianen wel uitstekend thuis. In Salvador werd het 3-0 tegen Peru en Douglas Costa was betrokken bij alle drie de doelpunten.

Door de zege, de tweede in vier groepsduels in de CONMEBOL-zone, klimt Brazilië naar de gedeelde derde plaats. Douglas Costa opende het bal na twintig minuten door een zijlingse pass van Willian van dichtbij binnen te tikken. Keeper Diego Alonso Roberto Váldez kon de harde voorzet niet tegenhouden en Douglas Costa maakte het af met zijn tweede doelpunt als international. In de tweede helft volgden nog twee goals.

Toen er bijna een uur verstreken was toverde Douglas Costa erop los met heerlijk voetenwerk. Hij legde de bal vervolgens panklaar neer voor Renato Augusto, die met een bekeken schot de rechter benedenhoek vond (2-0). Twintig minuten later gooide Filipe Luis de wedstrijd op slot met nummer drie voor Brazilië. De verdediger tikte de rebound binnen nadat Douglas Costa nog op de keeper schoot.