voetbalzone

'Brazilië heeft duurste selectie op WK, Nederland op veertiende plaats'

Bart Kruyt06 dec 2013, 09:39
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2013, 09:39
Advertentie

Het is nog niet bekend wie Louis van Gaal allemaal zal meenemen naar Brazilië, maar in aanloop naar de loting van vrijdagmiddag vond Pluri Consultoria het wel aardig om de marktwaardes van de selecties die volgend jaar meedoen aan het WK te berekenen. Nederland staat volgens het Braziliaanse onderzoek op de veertiende plaats; gastland Brazilië staat bovenaan.

/

De marktwaarde van de ploeg van Luiz Felipe Scolari ligt volgens het onderzoek op 507,8 miljoen euro. Spanje staat tweede op de lijst (504 miljoen euro), net voor Argentinië (475,2 miljoen euro). Nederland moet het doen met de veertiende plaats: volgens Pluri Consultoria is de selectie van Van Gaal ongeveer 161,6 miljoen euro waard.

De duurste speler die op het WK aanwezig zal zijn is volgens het onderzoek, hoe kan het ook anders, viervoudig wereldvoetballer van het jaar Lionel Messi. Cristiano Ronaldo zit hem op de hielen en Neymar staat derde op de lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Robin van Persie, die op plek twintig staat. Zijn marktwaarde wordt geschat op 40,3 miljoen euro.

Bekijk hier de duurste teams volgens Pluri Consultoria.

Bekijk hier de duurste spelers volgens Pluri Consultoria.

Bezig met laden …