Brazilië heeft hoop moeite met Honduras maar verslikt zich niet

Bart Kruyt04 aug 2012, 19:52
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2012, 19:52

Brazilië blijft in de race voor de gouden medaille op de Olympische Spelen. De ploeg van Mano Menezes speelde zaterdagavond in de kwartfinale tegen Honduras en leek een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. Honduras verweerde zich dapper en kwam twee keer op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch buigen: 3-2. Leandro Damiao was de grote man bij de Brazilianen, met twee goals en een verdiende strafschop. Die penalty werd benut door Neymar, die ook nog een assist op zijn naam schreef.

/

De Brazilianen halen opgelucht adem en Honduras verlaat het Olympische toernooi met opgeheven hoofd. Brazilië werd het immers erg moeilijk gemaakt. De ploeg van Menezes begon wel goed en kreeg ook de eerste mogelijkheden van de wedstrijd, maar Honduras was bij de eerste kans in de twaalfde minuut direct trefzeker. Een lage voorzet van Roberto Espinoza schoot door de voet van een ploeggenoot omhoog, waarna Mario Martínez veel ruimte kreeg en trefzeker was met een volley. Brazilië moest zodoende in de achtervolging en kreeg goede kansen via Leandro Damiao. Hij wist in eerste instantie echter niet te scoren.

Honduras bood goed tegenstand, maar kreeg een kwartier voor rust een grote domper te verwerken. Wilmer Crisanto kreeg in een kort tijdsbestek twee gele kaarten en moest vertrekken, zodat Honduras nog een uur met een man minder moest spelen. Brazilië profiteerde nog voor rust van de manmeersituatie en Leandro Damiao zette de gelijkmaker op het bord, nadat twee verdedigers van Honduras er niet in waren geslaagd om een voorzet van Hulk weg te werken. Leandro Damiao zette een sliding in en scoorde daarmee.

In de tweede helft leek Brazilië over Honduras heen te gaan, maar ook het tweede bedrijf begon verrassend. Honduras kwam opnieuw op voorsprong: ditmaal dankzij Espinoza, die van buiten naar binnen kwam en fraai binnenschoot. Lang stond deze tussenstand echter niet op het scorebord, want nog geen twee minuten later verdiende Leandro Damiao een penalty, die werd benut door Neymar. De smaakmaker van de Brazilianen leverde even later ook de assist op de 3-2 van Leandro Damiao, die goed wegdraaide en beheerst binnenschoot. Honduras kwam niet meer terug in de wedstrijd en eindigde nog met negen man, omdat Espinoza in extremis ook zijn tweede gele kaart pakte.