voetbalzone

Brazilië het schip in door prachtig eigen doelpunt van Dani Alves

Thijs Post14 aug 2013, 22:39
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2013, 22:39
Advertentie

De laatste twee ploegen waar de nationale ploeg van Spanje een nederlaag tegen leed, Brazilië en Zwitserland, stonden woensdagavond tegenover elkaar in het Alpenland. Dat de Zuid-Amerikaanse favoriet op de wereldtitel het niet makkelijk zou krijgen was op voorhand al wel duidelijk en dat bleek ook in de praktijk zo te zijn. Een eigen doelpunt van Dani Alves betekende een 1-0 overwinning voor het team van bondscoach Ottmar Hitzfeld.

/

De nationale ploeg van Brazilië was uitstekend op dreef met zes overwinning op rij, waarvan vijf op de Confederations Cup in eigen land. Woensdag traden de manschappen van coach Luiz Felipe Scolari aan in Bazel om het op te nemen tegen Zwitserland. Dat gebeurde in een van de sterkst denkbare opstellingen, dus met spelers als Thiago Silva, Paulinho en Neymar. Makkelijk had de ploeg van Scolari het zeker niet met Zwitserland, dat als lijstaanvoerder van Groep E van de Europese WK-kwalificatiereeks goed op koers ligt voor plaatsing voor het eindtoernooi.

De beste kans in het eerste bedrijf was voor nieuwbakken Tottenham Hotspur-middenvelder Paulinho, die uit een voorzet van dribbelkoning Neymar op de paal kopte. Aan de andere kant liet keeper Jefferson zien een geduchte concurrent te zijn van Júlio César: de sluitpost van Botafogo (een ploeggenoot van Clarence Seedorf) redde uitstekend op een schot van Xherdan Shaqiri. Vlak na rust werd de keeper alsnog verslagen en dat gebeurde nota bene via een medespeler. Dani Alves kopte, zonder dat er al te veel gevaar was, de bal prachtig in eigen doel.

Na dat doelpunt begon het grote wisselen en Scolari bracht een opvallende naam in het veld: Maxwell. De 31-jarige ex-Ajacied heeft een prachtige staat van dienst in clubverband; tegenwoordig staat hij onder contract bij Paris Saint-Germain en daarvoor speelde hij onder meer bij Barcelona en Internazionale. Toch was het pas het debuut voor de man die Marcelo kwam vervangen als linksachter. Verandering in de score kon de verdediger, net als collega-invallers als Jô, Hernanes en Lucas, echter niet meer teweeg brengen.

Bezig met laden …