voetbalzone

Brazilië houdt vast aantal goals aan en wint Olympische groep

Erik van Dam01 aug 2012, 17:25
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2012, 17:25
Advertentie

Brazilië heeft zijn kandidatuur voor de winst van de Olympische Spelen nog eens extra verstevigd. De afvaardiging van de Zuid-Amerikanen rekende in de eerste duels reeds af met Egypte (3-2) en Wit-Rusland (3-1) en was woensdag ook veel te sterk voor de laatste tegenstander, Nieuw-Zeeland. Door doelpunten van Danilo, Leandro Damião en Sandro eindigde de ontmoeting in een 3-0 overwinning. Eygpte versloeg daarnaast de Wit-Russen en gaat ook door naar de kwartfinales.

/

Halverwege de eerste helft werd de score op St James' Park in Newcastle-upon-Tyne geopend door Danilo. De back annex middenvelder van FC Porto, die ook al zes keer uitkwam voor de A-selectie van Brazilië, ging succesvol een een-tweetje aan met Neymar en rondde daarna beheerst af met een schot dat voor Michael O'Keeffe niet te pareren was. Luttele minuten daarop viel ook de 2-0 al: Leandro Damião had de bal voor het intikken na heerlijk samenspel tussen Alex Silva en Marcelo.

Nieuw-Zeeland had weinig in te brengen tegen de dadendrang van de favoriet voor het toernooi. De All Whites waren vooraf al zo goed als kansloos, omdat er slechts een punt was gesprokkeld in de duels met Wit-Rusland en Egypte. Op St James' Park liep men in de tweede helft ook nog tegen de 3-0 aan, toen Sandro al vroeg toesloeg. Het laatste kwartier speelde Brazilië door twee gele kaarten voor Alex Silva, maar dat bracht de zege niet in gevaar. In de kwartfinales wacht Japan, Honduras of Marokko.

Bezig met laden …