voetbalzone

‘Brazilië is niet onklopbaar; als je ze aanvalt, hebben ze het wel moeilijk’

Erik van Dam22 jun 2013, 23:43
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2013, 23:43
Advertentie

Brazilië boekte in de groepsfase van de Confederations Cup drie zeges op rij en gaat daardoor als nummer één de halve finale in. Zaterdag werd na Mexico en Japan ook Italië verslagen; het duel eindigde in 2-4. Emanuele Giaccherini, die namens Italië één doelpunt op zich nam, is niet bang voor een eventuele nieuwe ontmoeting met o Seleção in de finale van het toernooi in Brazilië.

/

Giaccherini rondde af na een mooie pass van Mario Balotelli, maar kon niet voorkomen dat Italië ten onder ging. “Persoonlijk ben ik tevreden, maar het resultaat van vandaag is wel erg jammer. We wilden namelijk graag de groep winnen, maar nu moeten we ons voorbereiden op Spanje of Uruguay. Is Brazilië onklopbaar? Nee, want als je ze aanvalt, hebben ze het wel moeilijk”, sprak Giaccherini na de wedstrijd.

“Na rust zetten we meer druk en kregen ze het lastiger. Gelukkig hebben we nu vijf dagen om bij te komen en een paar belangrijke schakels terug te krijgen in ons elftal. Daarna zal je ons weer ons vertrouwde spel zien spelen.” Daniele De Rossi keert in de halve finale terug van een schorsing en Andrea Pirlo, Ignazio Abate en Riccardo Montolivo zijn dan waarschijnlijk weer speelklaar.

Bezig met laden …