voetbalzone

Brazilië maakt WK-selectie bekend; ex-spelers PSV en Ajax op de lijst

Tim Siekman14 mei 2018, 19:18
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2018, 19:18
Advertentie

Tite heeft de selectie van Brazilië voor het WK maandag bekendgemaakt. De bondscoach maakte weken terug al bekend dat zestien spelers hoe dan ook zeker waren voor een plek in de definitieve WK-selectie, zoals Neymar, Alisson Becker en Marcelo. Ook Dani Alves zou van de partij zijn geweest, ware het niet dat de verdediger van Paris Saint-Germain zwaar geblesseerd is geraakt.

Naast het genoemde drietal waren ook Thiago Silva, Marquinhos (PSG), João Miranda (Internazionale), Ederson, Fernandinho, Gabriel Jesus (Manchester City), Casemiro (Real Madrid), Paulinho, Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea) en Roberto Firmino (Liverpool) verzekerd van een plek in de WK-selectie.

Ook Cássio Ramos (Corinthians), voormalig doelman van PSV, Pedro Geromel (Grêmio), ex-PSV'er Fagner (Corinthians), Danilo (Manchester City), voormalig Ajacied Filipe Luis (Atlético Madrid), Fred (Shakhtar Donetsk), Douglas Costa (Juventus) en Taison (Shakhtar Donetsk) maken kans op minuten op het WK. Brazilië speelt in de groepsfase tegen Costa Rica, Servië en Zwitserland.

Onder anderen Alex Sandro van Juventus valt dus buiten de boot. De verdediger, die wordt gelinkt aan Chelsea en Manchester United, werd in verband gebracht met een uitverkiezing, maar komt dus niet in actie in Rusland. Ook Giuliano, in clubverband actief voor Fenerbahçe, en Arthur (Grêmio), toekomstig speler van Barcelona, zijn niet aanwezig op het WK.

Bezig met laden …