voetbalzone

Brazilië met ijzersterke selectie op jacht naar Olympisch goud

Bart Kruyt29 jun 2016, 16:50
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2016, 16:50
Advertentie

De Braziliaanse voetbalploeg won acht keer de Copa América en vijf keer de wereldbeker, maar nog nooit een gouden plak op de Olympische Spelen. Daar moet op het toernooi in Rio de Janeiro verandering in komen en Rogerio Micale heeft een sterke selectie samengesteld.

/

De bondscoach van Jong Brazilië maakte woensdag zijn groep bekend en heeft Neymar, Douglas Costa en de 38-jarige doelman Fernando Prass van Palmeiras als dispensatiespelers in zijn selectie opgenomen. In Brazilië werd gefluisterd dat Thiago Silva misschien mee zou gaan, maar hij is niet opgeroepen. De verdediger van Paris Saint-Germain heeft sinds de Copa América van vorig jaar niet meer voor zijn land gespeeld.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Dunga Neymar en co zou leiden op de Olympische Spelen in Rio, maar na de mislukte Copa América werd hij ontslagen, waardoor Micale het nu voor het zeggen heeft. De Braziliaanse Olympische ploeg begint de Spelen op 4 augustus in Brasilia, tegen Zuid-Afrika.

De volledige selectie:

Doel: Fernando Prass (Palmeiras), Uilson (Atletico Mineiro)

Verdediging: Luan (Vasco da Gama), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Douglas Santos (Atletico Mineiro), Zeca (Santos), Willian (Internacional)

Middenveld: Rafinha (Barcelona) Rodrigo Dourado (Internacional), Fred (Shakhtar Donetsk), Thiago Maia (Santos), Felipe Anderson (Lazio)

Aanval: Neymar (Barcelona), Douglas Costa (Bayern München), Gabriel Barbosa (Santos), Gabriel Jesus (Palmeiras) en Luan (Gremio).

Bezig met laden …