voetbalzone

Brazilië met tien overwinningen op rij op weg naar Copa América

Bart Kruyt11 jun 2015, 07:30
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 07:30
Advertentie

De Braziliaanse nationale ploeg zal vol vertrouwen van start gaan aan de Copa América. Donderdag waren de manschappen van Dunga met 1-0 te sterk voor Honduras, wat betekent dat Brazilië nu tien wedstrijden op rij heeft gewonnen. Aanvoerder Neymar deed een helft mee in de oefeninterland; Roberto Firmino van TSG Hoffenheim maakte het enige doelpunt.

voetbalzone

Firmino maakte in november zijn debuut voor de Goddelijke Kanaries en staat na zes interlands al op drie doelpunten. Tegen Honduras was hij na een ruim halfuur spelen trefzeker: Filipe Luis vond na een goede actie de middenvelder, die de bal door de benen van Noel Valladares schoof. Brazilië was hierna dominant, maar wist zijn voorsprong niet verder uit te breiden.

Dunga was na afloop wel kritisch op zijn ploeg: hij vond dat Brazilië beter had moeten spelen tegen het fysieke Honduras, dat in totaal 22 overtredingen beging. De Copa América gaat in de nacht van donderdag op vrijdag van start; Brazilië komt zondag voor het eerst in actie, tegen Peru. Colombia en Venezuela zijn de andere ploegen in groep C.

Bezig met laden …