voetbalzone

Brazilië neemt ongeslagen status af van Frankrijk in heerlijk duel

Thijs Post26 mrt 2015, 21:53
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2015, 21:53
Advertentie

Voor Frankrijk staat de aanloop naar het EK van 2016 in het kader van oefenen, want les Bleus zijn als gastland automatisch geplaatst voor de eindronde. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was na het WK van 2014 in Brazilië nog ongeslagen, maar donderdag ging het voor het eerst mis. In een heerlijke oefenwedstrijd in Parijs was Brazilië in een herhaling van de WK-finale van 1998 met 1-3 te sterk voor Frankrijk.

voetbalzone

Het was weliswaar een vriendschappelijke wedstrijd in het Parc des Princes, maar de term ‘vriendschappelijk’ namen de ploegen aanvankelijk niet al te letterlijk. Het ging er stevig aan toe in de eerste fase van de wedstrijd, die een eerste opleving kende door een reuzenkans voor de Franse aanvoerder Karim Benzema. De spits van Real Madrid verscheen vrij bij de tweede paal, kopte in, maar zag keeper Jefferson een uitstekende redding verrichten.

Niet veel later moest Jefferson de bal alsnog uit zijn net halen. Bij een hoekschop van Mathieu Valbuena torende Raphaël Varane boven iedereen uit en de mandekker kopte de bal heerlijk binnen: 1-0. Brazilië had weliswaar wat meer balbezit, maar de meeste dreiging kwam van de Fransen, die op slag van rust echter een tegentreffer moesten toestaan. Oscar combineerde met TSG Hoffenheim-sensatie Roberto Firmino en de aanvallende middenvelder van Chelsea rondde goed af.

voetbalzone

De bondscoaches besloten tijdens de rust nog niet te wisselen en dat kwam het spel na de onderbreking ten goede. Beide partijen speelden vol op de aanval en aan beide kanten vielen tal van grote kansen te noteren. Op aangeven van Willian hamerde Neymar de 1-2 tegen de touwen (korte hoek) en voor de aanvaller was dat zijn achtste goal in zijn laatste zeven interlands. Voor de 23-jarige Neymar was het in totaal alweer zijn 43e interlandgoal, hij had daar 61 interlands voor nodig.

Ook na die goal golfde het spel op en neer. Benzema had voor de 2-2 kunnen en moeten zorgen, maar van dichtbij vuurde de spits de bal haast het stadion uit. Ook Antoine Griezmann had geen geluk, omdat keeper Jefferson maar weer eens een uitstekende redding verrichtte. Aan de andere kant bleef het trio Neymar-Willian-Oscar levensgevaarlijk, al was het juist controleur Luiz Gustavo die met een kopbal voor 1-3 zorgde. Brazilië zette zo de fantastische vorm sinds het dramatische WK voort: de zeven wedstrijden na de eindronde werden allemaal winnend afgesloten.

Bezig met laden …