voetbalzone

Brazilië rouwt aan vooravond WK om dood oud-spits na helikoptercrash

Peter Nusselder07 jun 2014, 16:22
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2014, 16:22
Advertentie

Het is de bedoeling dat voetbalminnend Brazilië over minder dan een week, als op donderdag het WK van start gaat, in opperbeste stemming is. Voorlopig wordt er echter gerouwd in het land waar een maand lang om de wereldtitel gestreden zal worden, omdat Fernandao zaterdag is overleden.

Samen met vier medepassagiers maakte de oud-spits, die in 2005 één keer voor het Braziliaans elftal uitkwam, een vliegtrip. Een helikoptercrash maakte echter een einde aan het leven van Fernandao, die 36 jaar oud is geworden. De aanvaller speelde tijdens zijn carrière ook in Europa en voetbalde tussen 2001 en 2004 in de Franse competitie voor Olympique Marseille en Toulouse.

Na terugkomst in Brazilië vervolgde Fernandao, die werd opgeleid door Goiás en daar ook zijn debuut maakte als profvoetballer, zijn loopbaan bij Internacional. Bij deze club groeide de spits uit tot (enkelvoudig) international, won hij de Copa Libertadores en het WK voor clubteams en werd hij later ook trainer, al kreeg hij daar in november 2012 ook na vier maanden alweer zijn ontslag. Tussen 2008 en 2011 speelde Fernandao ook nog voor Al-Gharafa, opnieuw Goiás en ten slotte Sao Paulo.

Bezig met laden …