voetbalzone

Brazilië slecht Chinese muur eenvoudig

13 aug 2008, 16:00
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 16:00
Advertentie
Brazilië heeft Groep B met een goed gevoel afgesloten. De formatie van bondscoach Dunga had woensdag weinig moeite met gastland China, dat met 0-3 werd verslagen. Dankzij het resultaat eindigden de Brazilianen als groepswinnaar.

De Zuid-Amerikanen maken tot dusver een prima indruk op de Olympische Spelen. Tegen de Belgen had de equipe van Dunga weliswaar nog wat opstartproblemen, maar in de laatste twee poulewedstrijden maakten de Brazilianen hun favorietenstatus waar. Na Nieuw-Zeeland (5-0) werd ook gastland China betrekkelijk eenvoudig opzij gezet.

Dat de score bleef steken op 0-3 zal de thuisploeg goed doen. China stond enkel op het veld in een poging om een afgang te besparen en toonde geen aanvallende intenties. Rond het eigen strafschopgebied werd een muur opgesteld en Brazilië mocht van China proberen om hier doorheen te komen. Dit lukte voor het eerst na een ruim kwartier. Na een fraaie combinatie kwam Diego vrij voor de keeper, die kansloos werd gelaten.

Bij dit doelpunt was Thiago Neves de aangever, bij de overige twee treffers was hij de afmaker. De spelmaker van Fluminese krulde eerst een vrije trap in het net; vier minuten later reageerde hij alert op een steekpass van de goed op dreef zijnde Ronaldinho. De dribbelaar van AC Milan verwende het publiek in het restant van de wedstrijd nog met diverse passeerbewegingen. Effectief waren ze echter niet: Brazilië scoorde niet meer.

Dankzij drie overwinningen op rij bekeren de Brazilianen vol vertrouwen verder. In de kwartfinales stuiten de manschappen van Dunga aankomende zondag op Kameroen, dat als tweede eindigde in Groep D. Groepswinnaar in deze poule Italië is de aankomende tegenstander van België.
Bezig met laden …