voetbalzone

Brazilië stelt opnieuw hevig teleur en vreest voor Olympisch drama

Bart Kruyt08 aug 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2016, 07:00
Advertentie

De Braziliaanse voetbalploeg won nog nooit een gouden plak op de Olympische Spelen en wil daar op het toernooi in het eigen Rio de Janeiro graag verandering in brengen. Sterren als Marquinhos, Felipe Anderson en Neymar werden geselecteerd, maar ook in de tweede groepswedstrijd (tegen Irak) heeft Brazilië het net niet weten te vinden: 0-0.

/

De Brazilianen speelden in de openingswedstrijd ook al met 0-0 gelijk tegen Denemarken, waardoor vroegtijdige uitschakeling nu dreigt. De ploeg heeft het halen van de volgende ronde nog wel in eigen hand, want na twee groepsduels staat Brazilië samen met Irak op een gedeelde tweede plaats. Denemarken is met vier punten de koploper in de poule.

In Groep D herstelde een andere Zuid-Amerikaanse grootmacht, Argentinië, zich van de 2-0 nederlaag uit de eerste speelronde tegen Portugal. De Argentijnen wonnen vannacht met 2-1 van Algerije, dankzij doelpunten van Jonathan Calleri en Ángel Correa. Argentinië komt woensdagavond (Nederlandse tijd) weer in actie, Brazilië speelt in de nacht van woensdag op donderdag.

Bezig met laden …