Brazilië werkt aan zelfvertrouwen

10 aug 2008, 13:12
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 13:12
Brazilië heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van het Olympische voetbaltoernooi. De formatie van Dunga had zondag geen enkele moeite met Nieuw-Zeeland, dat met 0-5 werd verslagen. Ronaldinho scoorde twee keer.

De aanvaller van AC Milan was weer in zijn oude doen. Dinho stuurde de freewheelende equipe en stond aan de basis van veel aanvallen. Nieuw-Zeeland kon niets anders doen dan toekijken. Kansen creëerde de voetbaldwerg niet tegen de geconcentreerde Brazilianen, die al in de vierde minuut van de wedstrijd op voorsprong kwamen. Anderson liet zich bejubelen.

De kansen stapelden zich na de vroege openingstreffer op. De aanwezige supporters werden verwend met prachtige aanvallen en na een ruim half uur spelen verzilverde Alexandre Pato een van die hoogstandjes. De spits was het eindstation van een fraaie aanval, die werd aangevoerd door Marcelo en Ronaldinho. Laatstgenoemde scoorde in de tweede helft de 0-3 en 0-4.

Brazilië speelde de wedstrijd rustig uit en Dunga kwam in de gelegenheid om enkele belangrijke spelers naar de kant te halen. In de blessuretijd maakte Augusto Rafael Sobis er nog 0-5 van, waarna de dienstdoende arbiter de galavoorstelling beëindigde.