voetbalzone

Brentford geeft hoog op van opvolger van ontslagen Dijkhuizen

Erik van Dam28 sep 2015, 17:09
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 17:09
Advertentie

In de zomer besloot Brentford afscheid te nemen van trainer Mark Warburton, die anderhalf jaar voor de groep stond en de club eerst naar promotie leidde en vervolgens naar plaats vijf in de Championship. Ter opvolging scoutte men Marinus Dijkhuizen bij Excelsior, maar hij werd maandag op straat gezet. De nieuwe coach van the Bees is de 41-jarige Lee Carsley en van hem heeft de club een hoge pet op.

voetbalzone

Carsley was tot nu toe alleen twee keer interim-coach bij Coventry City en werkte sinds half oktober 2014 bij Brentford in de academie, maar bij de club is men overtuigd van zijn kwaliteiten. “De club heeft snel en slagvaardig besloten om zijn langetermijnvisie en filosofie te bewaren”, legt voorzitter Cliff Crown uit op de clubwebsite. “Daarom is Lee Carsley aangesteld voor de rest van dit seizoen.”

“Lee heeft bij Onder-21 laten zien dat hij een uitmuntend leider is. Zijn werk hier bij de development squad is indrukwekkend en hij heeft aangetoond de filosofie van de club te begrijpen, net zoals de ambities van Brentford FC. Wij geloven dat zijn kwaliteiten Lee zullen helpen snel zijn draai te vinden en de zaak effectief aan te pakken”, stelt Crown. Brentford staat na acht duels op plaats negentien in de Championship.

Bezig met laden …