voetbalzone

Brentford legt congé Dijkhuizen uit: 'Gebaseerd op drie maanden training'

Matthijs van Laar02 okt 2015, 21:14
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2015, 21:14
Advertentie

Marinus Dijkhuizen werd afgelopen zomer aangesteld bij Brentford vanwege zijn goede cijfers bij Excelsior, maar de samenwerking met de Engelsen duurde niet lang. De nummer negentien van de Championship deelde de Nederlander begin deze week schijnbaar uit het niets mee dat hij zijn spullen mocht pakken en kon vertrekken. Technisch directeur Rasmus Ankersen geeft vrijdag verdere tekst en uitleg bij dat opmerkelijke besluit.

voetbalzone

Van paniek, ingegeven door de matige prestaties, was volgens Ankersen geen sprake bij het nemen van het rigoureuze besluit. “De beslissing was niet gebaseerd op acht wedstrijden, maar op drie maanden training”, stelt hij. “Fundamentele processen op het trainingsveld verliepen niet zoals wij dat verwachtten.” Dijkhuizen zou er met name niet in zijn geslaagd om een heel team van specialistentrainers aan te sturen.

Ankersen erkent echter dat de Nederlander het geluk niet aan zijn zijde had gedurende zijn periode bij de club. Hij wijst op het forse aantal blessures. “En dan waren er de bepalende spelers, die we moesten verkopen om te voldoen aan de Financial Fairplay-regel. Dus het was niet eenvoudig”, geeft de bewindsvoerder toe. “Maar het is mijn verantwoordelijkheid om te doen wat het beste is voor Brentford op de langere termijn.”

Bezig met laden …