voetbalzone

Brian Brobbey haalt uit naar Marco van Basten: ‘Ik zie hem nooit bij Ajax'

Jordi Tomasowa06 jun 2024, 09:53
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:50
Advertentie

Brian Brobbey neemt de meningen van Marco van Basten niet serieus. De spits van Ajax baalt ervan dat de oud-prof regelmatig als analist bij Ziggo Sport slecht over zijn oude club praat. Als voorbeeld haalt Brobbey een mening van Van Basten over de nieuwe trainer Francesco Farioli aan.

“Marco van Basten praat veel over de club, maar dat helpt de club niet. Ik zie hem hier ook nooit”, zegt Brobbey tegenover Ajax Life, dat hem vraagt of hij de meningen van de analist serieus neemt.

Van Basten sprak zich onlangs bij Rondo van Ziggo Sport ook negatief uit over de keuze van de Amsterdammers om Farioli aan te stellen als nieuwe trainer. De woorden van Van Basten zorgden voor gefronste wenkbrauwen bij Brobbey.

“Laatst ging het over de nieuwe trainer van Ajax, toen zei hij: ‘Haalt Ajax een nieuwe trainer die ik niet ken.’ Dus? Serieus man…”, verzucht Brobbey.

Mening Van Basten


Vorige maand zette Van Basten zijn vraagtekens bij de aanstelling van Farioli. “Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet”, gaf Van Basten aan, toen hem door Rondo-presentator Wytse van der Goot gevraagd werd naar zijn mening over Farioli.

“Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk.” De analist liet weten niet te begrijpen waarom Ajax bij Farioli uitkwam en zag liever een trainer die in zijn carrière nog meer heeft gepresteerd.

Het kwam de oud-prof op social media op bakken met kritiek te staan. Ook Kenneth Perez fileerde Van Basten bij ESPN zonder specifiek zijn naam te noemen. “Die kennen we niet, dus hij is helemaal kut. Dat hoor je zoveel mensen zeggen…”, begon de Deense analist.

“Ik vind het best wel verbazingwekkend dat mensen zeggen: ‘Ik heb nog nooit van Farioli gehoord, dus dat kan nooit wat zijn'”, gaf Perez aan. “Alsof dat een graadmeter is...”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …