Brisbane Roar smeert Van 't Schip grootste nederlaag van seizoen aan

Erik van Dam25 sep 2010, 11:37
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 11:37

Melbourne Heart is zaterdag tegen een fikse nederlaag aangelopen in de Australische competitie. De ploeg van trainer John van 't Schip ging op bezoek bij Brisbane Roar met liefst 4-0 onderuit. Brisbane klom dankzij de overwinning in één keer van plaats zeven naar plaats twee in de competitie; voor Van 't Schip en de zijnen is het nu taak zich snel te kunnen herstellen.

Het eenrichtingsverkeer richting het doel van Melbourne werd voor rust twee keer ten gelde gemaakt; Kosta Barbarouses zorgde na ruim twintig minuten voor 1-0 en een kwartier later maakte Erik Paartalu er 2-0 van. Kort na het begin van de tweede helft voerde spits Reinaldo namens de thuisclub de score verder op, waarna Van 't Schip zijn ploeg de handdoek in de ring zag gooien.

Nadat Dean Heffernan ook nog eens rood kreeg, was Melbourne niet meer bij machte de stand nog te veranderen. Brisbane eindigde de wedstrijd op 4-0, nadat Mitch Nichols als vierde speler een doelpunt op zijn naam schreef. Bij Melbourne speelden Rutger Worm en Gerald Sibon, de enige twee Nederlanders, negentig minuten mee. Volgende week wacht Melbourne Victory.