voetbalzone

Britse clubs balen ervan spelers kwijt te raken voor Asian Cup

Peter Nusselder13 dec 2010, 14:49
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 14:49
Advertentie

De mondialisering in de voetballerij kan voor clubs nadelige gevolgen opleveren. Waar het toernooi om de Afrika Cup er iedere twee jaar al toe leidt dat diverse ploegen het in januari moeten doen zonder hun Afrikaanse spelers, komt daar na de jaarwisseling ook nog eens de Asian Cup bij.

De strijd om de Aziatische titel wordt om de vier uitgevochten en vindt normaal gesproken 'gewoon' in de zomer plaats. In 2011 is Qatar (waar in 2022 het WK zal worden gehouden) echter de organisator, en de temperaturen in het Midden-Oosten hebben ervoor gezorgd dat het toernooi om de Asian Cup dit seizoen al in de winter wordt afgewerkt.

Behalve Afrikaanse hebben ook Aziatische voetballers zich de afgelopen jaren meer en meer over de voetbalwereld verspreid en veel clubs zijn er dan ook niet gelukkig mee dat ze hun spelers zullen moeten missen. In Groot-Brittannië is bovendien geen winterstop, waardoor de voetballers meer wedstrijden missen dan elders. “Natuurlijk wil ik niet dat ze gaan”, vertelt trainer Neil Lennon van Celtic over zijn spelers Sung-Yong Ki en Du-ri Cha. Voetballers zijn echter verplicht om voor hun land uit te komen.

Bezig met laden …