voetbalzone

Britse fiscus daagt Portsmouth opnieuw voor de rechter

Bart Kruyt01 aug 2010, 21:12
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2010, 21:12
Advertentie

Het was een tijdje stil rondom Portsmouth, maar de club is nog altijd niet uit de financiële problemen. Een faillissement dreigt opnieuw voor Pompey, dat opnieuw in de rechtszaal moet verschijnen. De Britse fiscus daagt Portsmouth opnieuw voor de rechter vanwege een geschil over het gesloten crediteurenakkoord.

/

Bewindsvoerder Andrew Andronikou, die al een tijdje probeert om de financiële wanorde bij Portsmouth te herstellen, is kwaad op de fiscus: "Ik zie niet in hoe onze schuldeisers beter af zijn als deze club ten onder gaat en ze dus helemaal geen cent krijgen, in plaats van het afgesproken bedrag", stelt hij in de Sunday Telegraph. De zaak dient dinsdag.

Vorig seizoen kreeg Portsmouth door de financiële malheur negen punten aftrek, wat uiteindelijk een grote bijdrage had in de degradatie naar het Championship. Door deze afglijding kunnen alle spelers voor een goedkope prijs of soms zelfs transfervrij vertrekken. Ook coach Avram Grant verliet het schip: hij ging aan de slag bij West Ham United.

Bezig met laden …