voetbalzone

Britse media schrijven massaal over toekomst Mourinho: 'When not if'

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2015, 08:53
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 08:53
Advertentie

De media in Engeland zijn ervan overtuigd dat José Mourinho vroeg of laat zal moeten wijken als manager van Chelsea. De erbarmelijke resultaten hebben ervoor gezorgd dat de positie van de Portugese coach onhoudbaar lijkt. De Britse kranten schrijven dinsdag dat ook een deel van de selectie weinig geloof meer heeft in de continuïteit van Mourinho: het when not if-principe.

voetbalzone

De selectiespelers van Chelsea zouden niet per se vóór het ontslag van Mourinho zijn, maar zijn wel verbijsterd over het gedrag van de recalcitrante Portugees. De manager werd in de rust van de stadsderby tegen West Ham United naar de tribune verbannen, vanwege aanmerkingen op de leiding. De Engelse voetbalbond FA heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en de kans dat de nieuwe uitspatting gevolgen heeft voor Mourinho is groot. Na het uitduel met Southampton liet hij zich immers ook gaan over de arbitrage, waarna hij een forse boete en een voorwaardelijke schorsing kreeg.

De ervaren spelers van Chelsea willen 'de oude Mourinho' terug en zijn naar verluidt van mening dat de oefenmeester niet de controle over de selectie is verloren. Het feit dat de Portugees na het succesvolle seizoen 2014/15 een nieuw contract voor vier seizoenen ondertekende, is ook een belangrijke factor. Het congé van de Portugees zou eigenaar Roman Abramovich bijna zestig miljoen euro kosten; vier jaarsalarissen van Mourinho. De eigenaar zou daarom van plan zijn om pas volgende maand, als er weer een interlandperiode is, de gang van zaken bij the Blues onder de loep te nemen.

Britse media schrijven dinsdag ook dat Jorge Mendes al contact heeft gelegd met Paris Saint-Germain. De bekende zaakwaarnemer wil weten hoe de Parijse club tegenover een toekomstige samenwerking met zijn cliënt staat., in het geval dat hij in de loop van dit seizoen op straat wordt gezet. Laurent Blanc heeft een aflopend contract met de Parijzenaars en krijgt naar verluidt alleen een nieuwe verbintenis als de halve finales van de Champions League worden bereikt. Ook Internazionale wordt als mogelijke bestemming genoemd: daar was hij in het verleden, met succes, al werkzaam.

Bezig met laden …