voetbalzone

Britse pers prijst Erik ten Hag voor oplossen van één groot probleem bij Manchester United

Lars Capiau11 aug 2024, 09:45
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2024, 22:21
Advertentie

Het spel van Erik ten Hags Manchester United heeft de Britse pers tevreden gestemd. The Mancunians verloren zaterdag de strijd om de Community Shield van Manchester City (1-1, v.n.s), maar zij kunnen volgens het landelijke journaille hoop putten uit de gespeelde wedstrijd.

Ten Hag moest vooral achterin puzzelen. Door de blessures van Leny Yoro en Luke Shaw speelde Lisandro Martínez noodgedwongen op de linksbackpositie en nam de 36-jarige veteraan Jonny Evans centraal achterin plaats naast Harry Maguire.

Volgende week, bij de start van de competitie, zal Ten Hag hopen te kunnen beschikken over Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, die beiden overkomen van Bayern München. Volgens The Guardian heeft Ten Hag ondertussen een ander probleem opgelost: de 'donut'.

Daarmee doelt de kwaliteitskrant op het gapende gat tussen verdediging en aanval. Casemiro speelde een uitstekende wedstrijd naast supertalent Kobbie Mainoo. "Er waren geen tekenen meer van het vacuüm op het middenveld, van die United-donut."

"Ze blijven op behoorlijke afstand van Manchester City, maar er waren bemoedigende tekenen. Sommige combinaties en snelle passes van Bruno Fernandes, Mason Mount en Amad Diallo waren uitstekend", aldus het blad.

Het Manchester Evening News beoordeelt Ten Hag met een 7. "Hij koos in zijn opstelling voor een logische balans en wist zijn spelers op het juiste moment fris te krijgen", zo rapporteert Samuel Luckhurst.

"Dit was een positieve middag voor Ten Hag en zijn spelers", schrijft Sky Sport. "Net als in de FA Cup-finale 77 dagen eerder wist Manchester United het de kampioen lastig te maken. Ze leunden op de jonge talenten en sneden meer dan eens door hun defensie met verfijnde passing."

Bezig met laden …