voetbalzone

Britse tabloids blijven zagen aan stoelpoten van 'onder druk staande' Jol

Daniel Cabot Kerkdijk09 okt 2011, 09:30
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2011, 09:30
Advertentie

Fulham boekte een week geleden pas haar eerste zege van het seizoen in de Premier League. Mede dankzij de defensieve wanorde bij Queens Park Rangers werd het een klinkende 6-0 overwinning voor de ploeg van Martin Jol. Volgens diverse Britse tabloids geniet de Nederlander niet meer het vertrouwen van de selectie, ook al ontkende de manager dat hij bijvoorbeeld een boete had uitgedeeld aan Pajtim Kasami voor het missen van een strafschop of dat hij ruzie had gehad met Bobby Zamora.

/

Diverse Britse tabloids claimen zondag dat Jol in aanloop naar het duel met Queens Park Rangers niet van plan was geweest om Andy Johnson op te stellen. De ex-coach van onder meer RKC Waalwijk en Ajax had de intentie om Bobby Zamora in de spits op te stellen en achter hem een ondersteunde aanvaller. Voor 'sluipschutter' Johnson had hij een plek op de bank in gedachten. Zamora en andere ervaren spelers drongen er bij Jol echter nadrukkelijk op aan om Johnson in de spits op te stellen. De rest is geschiedenis. Johnson eindigde het duel met drie doelpunten en twee assists.

Jol wil de speelstijl van Fulham veranderen en dat gaat niet zonder horten of stoten. Vooral de spelers die Mark Hughes en Roy Hodgson hebben meegemaakt, hebben moeite met de intenties van de Nederlander. Zo konden zij hun oren niet geloven toen Jol na afloop van het duel met QPR plotseling zei dat Fulham 'spelers als Andy nodig heeft'. "Het enige negatieve aan Andy is dat hij in mijn eerdere tijd in Engeland (bij Tottenham Hotspur, red) zo'n twintig keer scoorde en daarvan tien uit een strafschop. Dat is goed, maar ik vertelde hem: Ik denk dat je in staat bent om zeker vijftien velddoelpunten te maken. Ik hoop dat hij mijn gelijk gaat bewijzen."

Bezig met laden …