voetbalzone

Broer Albanese premier verdacht van besturen van drone vanuit VIP-box

Daniel Cabot Kerkdijk15 okt 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2014, 00:20
Advertentie

De broer van de Albanese premier Edi Rama is dinsdag tijdens het gestaakte EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië gearresteerd. Olsi Rama wordt ervan verdacht de 'stunt' met de drone boven het veld en de ereterrassen te hebben bedacht en uitgevoerd.

Een drone, met een vlag die een Groot Albanië aanprees, vloog door het stadion en werd uiteindelijk uit de lucht getrokken door verdediger Stefan Mitrovic. De spelers van Albanië ontstaken vervolgens in woede en er ontstonden vechtpartijen op het veld. De onrust in het rumoerige stadion werd alleen maar groter en de wedstrijd lag na de 41e minuut stil. Het duel werd uiteindelijk zelfs gestaakt en bij het verlaten van het veld werden de spelers van Albanië ook nog eens bekogeld met tal van voorwerpen.

Rama werd gearresteerd op verdenking van het besturen van de drone vanuit de VIP-box van het stadion. De Nederlandse official Harry Been fungeerde als UEFA-waarnemer bij het duel. "Dit is een betreurenswaardige situatie'', sprak Been tegen de NOS. "De omstandigheden waren zodanig dat verder voetballen niet meer mogelijk was. Iedereen heeft kunnen zien wat er is gebeurd en ik kan niets zeggen over de schuldvraag. Ik zal rapporteren aan de UEFA, evenals de scheidsrechter en de veiligheidsadviseur. De UEFA beslist dan wat er moet gebeuren.''

Bezig met laden …