voetbalzone

Broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho moet ruim vijf jaar de cel in

Bart Kruyt18 apr 2012, 14:40
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2012, 14:40
Advertentie

Het is niet waarschijnlijk dat Ronaldinho in de herfst van zijn loopbaan nog terug zal keren naar Europa. De aanvaller van Flamengo laat zijn belangen al jarenlang behartigen door zijn broer Roberto de Assis, die daar voorlopig echter niet voor kan zorgen. Een Braziliaanse rechtbank heeft de broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho namelijk veroordeelt tot een ruim vijf jaar lange celstraf.

/

De 41-jarige Roberto de Assis verdwijnt achter slot en grendel wegens belastingontduiking en het witwassen van geld. De broer van Ronaldinho (32) kan nog tegen de straf in beroep gaan, maar kort na de uitspraak konden de advocaten van De Assis nog niet aangegeven of dit ook zou gebeuren. Naast de gevangenisstraf kreeg de zaakwaarnemer ook nog een behoorlijke geldboete.

De gevangenisstraf kan worden uitgezeten in een halfopen inrichting, wat betekent dat De Assis niet dag en nacht in de cel zal hoeven zitten. Hij mag echter geen zaken meer doen voor zijn broer Ronaldinho, die al zijn gehele loopbaan samenwerkt met De Assis. Onlangs werd er gesproken over een mogelijke terugkeer van Ronaldinho naar Europa, maar dat plan lijkt van de baan te zijn.

Bezig met laden …