voetbalzone

Broerse over CL-avontuur: 'Ik vind het echt fantastisch'

Bart Kruyt03 nov 2009, 07:06
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2009, 07:06
Advertentie

Het was een apart beeld: Joost Broerse in de Champions League. De speler die zich bij FC Utrecht niet bovengemiddeld onderscheidde, stond twee weken geleden plots tegen de spitsen van Porto. Het leven is mooi bij APOEL Nicosia: “Ik vind het echt fantastisch, want als clubspeler is dit het hoogste dat je kunt bereiken.”

/

Broerse maakte in het seizoen 2007/08 de overstap van Utrecht naar Cyprus en heeft nooit spijt gehad van die stap. Via een twee maanden durende reis langs EB/Streymur (Faroer Eilanden), FK Partizan (Servië) en FC Kopenhagen (Denemarken) arriveerde APOEL voor het eerst in de groepsfase van de Champions League. In de groep met Porto, Chelsea en Atlético Madrid werd vooralsnog één punt gehaald.

Het vertrouwen in een goede afloop is echter nog niet verdwenen. Vanavond spelen we thuis tegen Porto, daarna komt Atlético Madrid naar Cyprus. Waarom zouden we niet nog eens voor een verrassing kunnen zorgen?”, vraagt Broerse zich af in De Telegraaf. “We weten dat we het toernooi niet zullen winnen, maar er zijn wel meer ploegen die dat al mogen concluderen. Omdat we tot nu toe twee keer nipt hebben verloren en uit tegen Atlético gelijk hebben gespeeld, hoeven we ons sowieso al niet te schamen. Iedereen is hier trots, maar ook realistisch."

De middenvelder is, na een flinke kuitblessure, weer volledig inzetbaar. “Ik ben er zes weken uit geweest en miste daarom helaas de eerste twee duels tegen Atletico en Chelsea. In de laatste tien dagen heb ik echter weer drie duels gespeeld, waaronder tegen FC Porto. In Portugal gingen we met 2-1 onderuit, ik hoop dat we vanavond weer voor een stuntje kunnen zorgen", aldus Broerse, die dinsdagavond op een basisplaats mag rekenen.

Bezig met laden …