voetbalzone

Broerse slaagt er niet in om met APOEL Cypriotische beker te winnen

Peter Nusselder15 mei 2010, 19:55
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2010, 19:55
Advertentie

Joost Broerse is er met zijn werkgever APOEL Nicosia niet in geslaagd om de Cypriotische beker te winnen. In de finale tegen Apollon Limassol werd er zaterdagavond met 2-1 verloren. Eerder liet de club van de Nederlandse verdediger annex middenvelder de landstitel op Cyprus al aan rivaal en stadgenoot Omonia Nicosia.

/

Apollon, dat de Cypriotische competitie besloot als nummer vierde, liet er tegen het als tweede geëindigde APOEL geen gras over groeien: na een minuut had Mustapha Bangura zijn ploeg al op voorsprong gezet. De ploeg uit Nicosia kwam halverwege het eerste bedrijf echter op gelijke hoogte, toen Marcin Zewlakow voor 1-1 zorgde.

Bij die stand bleef het lang in de tweede helft, maar een kwartier voor tijd scoorde Giorgos Merkis namens Apollon 2-1. Daar bleef het bij. Geen prijs dus voor de onlangs 31 geworden Broerse, die sinds het seizoen 2007/08 uitkomt voor de club uit Cyprus. Daarvoor speelde hij in Nederland voor FC Groningen, waar hij in 1997 debuteerde in het betaalde voetbal, en voor FC Utrecht, dat hem tussen 2003 en 2008 onder contract had.

Bezig met laden …