Broerse viert landstitel met APOEL Nicosia

26 apr 2009, 09:00
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2009, 09:00
APOEL Nicosia is de nieuwe landskampioen van Cyprus. De werkgever van Joost Broerse had zaterdag aan een gelijkspel bij titelverdediger Anorthosis Famagusta (1-1) voldoende om de twintigste landstitel uit de geschiedenis te vieren. Het treffen werd meermaals onderbroken vanwege de aanwezigheid van supporters op het veld.

Giannis Skopelitis bracht de thuisploeg, die dit seizoen in de Champions League verrassend goed presteerde, aan de leiding. Een rake kopbal van Marcin Zewlakow betekende vijf minuten voor rust al de eindstand. Broerse is in de equipe van trainer Ivan Jovanovic uitgegroeid tot onbetwiste basiskracht. Hij stond 29 keer in de basis.

Broerse (29) verliet FC Utrecht halverwege het seizoen 2007/08 voor een contract bij APOEL. In december 2008 gaf de middenvelder zijn fiat aan een nieuwe tweejarige overeenkomst. In Nederland speelde Broerse zes seizoenen voor FC Groningen en vijf seizoenen voor Utrecht. In de A Katigoria staan nog twee speeldagen op het programma.