voetbalzone

Brouwers krijgt minimaal jaar lang concurrentie van jonge Chelsea-stopper

Matthijs van Laar10 jul 2015, 13:19
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 13:19
Advertentie

Chelsea brengt Andreas Christensen komend seizoen onder in de Bundesliga. De Londense club maakt via de officiële kanalen bekend dat de negentienjarige Deen voor een jaar wordt uitgeleend aan Borussia Mönchengladbach. Christensen maakte vorig seizoen zijn debuut bij the Blues, maar werd nog niet goed genoeg bevonden voor de hoofdmacht.

voetbalzone

De tiener mocht vorig jaar één keer dertien minuten opdraven in de Premier League en speelde twee keer de volle negentig minuten mee in duels om de Capital One Cup en de FA Cup. Vorige maand maakte hij als invaller al zijn debuut in de nationale ploeg van Denemarken, om vervolgens met het beloftenelftal door te reizen naar het EK Onder-21 in Tsjechië. Daar sneuvelde Denemarken in de halve finale.

In Mönchengladbach krijgt de uit de jeugd van Bröndby afkomstige Christensen de kans om zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. De roemruchte Duitse club speelt komend seizoen in de Champions League. Christensen gaat bij die Fohlen onder meer de concurrentie aan met de Nederlander Roel Brouwers.

Er bestaat overigens nog onduidelijkheid over de precieze duur van Christensens dienstverband in Duitsland. Waar Chelsea meldt dat het om een periode van één jaar gaat, schrijft Borussia Mönchengladbach dat de speler voor twee jaar overkomt.

Bezig met laden …