voetbalzone

Bruggink: 'Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland is allemaal goed'

Matthijs van Laar28 mei 2010, 14:55
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2010, 14:55
Advertentie

Arnold Bruggink heeft Hannover 96 dan wel de rug toegekeerd, de aanvallende middenvelder is nog niet van plan ook zijn loopbaan te beëindigen. Tegenover Voetbal International verklaart de 32-jarige Almeloër dat hij nog dolgraag door wil gaan. “Die laatste wedstrijden van het seizoen gaven me zóveel plezier”, aldus Bruggink.

/

Waar de oud-speler van onder meer FC Twente en PSV aan de slag gaat, lijkt hem niet zoveel te deren. “Ik merkte dat ik het niveau nog had en dacht: Oké, dat zou je best ergens anders kunnen laten zien. Het interesseert me niet of dat ligt in Duitsland, Engeland, Frankrijk of Nederland. Ik weet dat niet de hele wereld op me zit te wachten.”

De spelmaker geeft wel aan nog op ‘niveau’ te willen blijven acteren. Tevens laat hij weten waar zijn voorkeur qua positie ligt. “Om de spits heen spelen vind ik het leukst, omdat je dan het vaakst voor de goal komt. Dat deed ik bij PSV, bij Real Mallorca en in mijn laatste jaar bij Heerenveen (...) Ik wil dus in ieder geval voorin spelen. Als een club belangstelling heeft, kan een trainer mij overtuigen. Als hij een bepaald idee heeft en een rol voor mij ziet, ga ik overal serieus over nadenken.”

Bruggink legt uit waarom hij Hannover na vier jaar wenste te verlaten. “Het besluit te vertrekken was een gevoelszaak. Afgelopen seizoen gebeurde er zoveel binnen het team en de club, dat ik geen gesprek ben aangegaan.” Met name de zelfmoord van doelman Robert Enke woog zwaar. “Anders waren we er heus wel uitgekomen. Het punt is dit: alles hangt samen met de dood van Robert.”

Bezig met laden …