voetbalzone

Bruggink kan Hannover in aankomende drie weken niet helpen

Bart Kruyt08 feb 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2010, 22:00
Advertentie

Arnold Bruggink kan Hannover 96 in februari niet meer van dienst zijn. De aanvoerder van de Duitse laagvlieger heeft op de training een spierscheuring in de kuit opgelopen en staat de volgende drie weken buitenspel. “Om die reden zat ik dit weekend ook al op de bank tegen Hoffenheim”, zei Bruggink tegen Sport1.

/

Zonder de Nederlander verloor Hannover met 2-1, waardoor het nu echt in de degradatiezorgen zit. Na de zelfmoord van doelman Robert Enke won de equipe geen wedstrijd meer. “Er zijn leukere periodes geweest”, zei Bruggink. “Ik snap dat de pers de link legt met de dood van Robert, maar als groep hebben we dat nu wel zo'n beetje verwerkt. Het is nu veel meer een gebrek aan vertrouwen.”

De 32-jarige aanvaller kan zijn ploeg voorlopig echter niet helpen om het vertrouwen terug te winnen. Bruggink kampt met een scheurtje in een kuitspier en staat de aankomende drie weken buitenspel. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen Werder Bremen, Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. Op 6 maart staat de degradatiewedstrijd tegen SC Freiburg op het programma; Bruggink hoopt dan weer te kunnen spelen.

Bezig met laden …