voetbalzone

Bruma maakt stappen: ‘Ancelotti zei dat ik daar snel mee moest kappen’

Gijs Freriks23 feb 2016, 07:40
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 07:40
Advertentie

Jeffrey Bruma zette maandag zijn handtekening onder een nieuw contract en met die verlenging werd hij beloond voor zijn uitstekende ontwikkeling van de laatste maanden. De verdediger hoopt woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid te laten zien te zijn gegroeid.

/

De 24-jarige Bruma zegt tegen de NOS dat hij zijn spel heeft aangepast en ‘soberder en betrouwbaarder’ is gaan voetballen: “Als centrale verdediger moet je een bepaalde rust en soberheid uitstralen. Het team moet op je kunnen bouwen, dat kan alleen maar als je van achteruit dingen onder controle hebt. En simpel, effectief en hard kan verdedigen.”

Bruma zegt dat Carlo Ancelotti een rol heeft gespeeld in zijn ontwikkeling. De Italiaan was bij Chelsea even de trainer van de ex-jeugdspeler van Feyenoord: “In Nederland kreeg ik de opdracht om op te bouwen, man uitspelen achterin en opbouwen. Maar hij (Ancelotti, red.) zei: daar moet je snel mee kappen. Bal veroveren, twee keer aanraken en naar de middenvelder spelen.”

Bezig met laden …