Bruma schittert in riante zege Portugal en is topscorer van WK Onder-20

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2013, 18:22
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2013, 18:22
/

Portugal heeft zich donderdag geplaatst voor de achtste finales van het WK Onder-20 in Turkije. De Zuid-Europeanen verzekerden zich na de ruime zege op Cuba van de eerste plaats in Groep B en mogen zodoende in Kayseri blijven spelen. Op 3 juli speelt men tegen een van de beste nummers drie. Nigeria schaarde zich eveneens bij de laatste zestien. Zuid-Korea ging met minimaal verschil onderuit en zodoende moeten de jonge Aziaten afwachten of de derde plaats voldoende is.

Portugal - Cuba 5-0
Wie anders dan Bruma schitterde in de zege van Portugal. De aanvaller van Sporting Portugal nam twee doelpunten en twee assists voor zijn rekening en staat zodoende op vijf treffers; voorlopig goed voor de topscorerstitel. Na een kwartier spelen zorgde Ricardo op aangeven van Bruma voor de 1-0. Acht minuten voor rust verdubbelde Aladje, weer op aangeven van Bruma, op simpele wijze de voorsprong: 2-0.

/

Vlak voor rust werd Bruma door Toze in stelling gebracht en tekende de uitblinker voor het derde doelpunt: 3-0. Na ruim een uur spelen completeerde de aanvaller zijn uitstekende wedstrijd met de prachtige 4-0, een acrobatische volley van dichtbij. Een hattrick voor Bruma bleef uit, maar Toze maakte na voorbereidend werk van Ricardo het allerlaatste doelpunt van de Portugezen.

Zuid-Korea - Nigeria 0-1
Het eerste doelpunt van Olarenwaju Kayode op het WK Onder-20 gaf de doorslag. De winnende treffer van Nigeria viel reeds in de tiende minuut. Uit een vrije trap van Abdul Ajagun kopte Kayode, die op het WK Onder-20 van 2011 al drie keer trefzeker was geweest, de bal achter Lee Changguen: 0-1. Met name dode spelmomenten waren het manco van Zuid-Korea; Nigeria slaagde er echter niet in om een ruimere voorsprong te nemen. In de tweede helft had Zuid-Korea meer balbezit, maar dat sorteerde geen effect. Nigeria speelde het duel professioneel uit en speelt op 2 juli tegen Kroatië, Oezbekistan of Uruguay.