Bruma trefzeker bij eerste competitiezege HSV, Castelen viert rentree

Thijs Post23 sep 2011, 22:38
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2011, 22:38

De fans van Hamburger SV kunnen eindelijk eens rustig slapen. De geplaagde hekkensluiter boekte vrijdagavond namelijk de eerste overwinning van het seizoen, door VfB Stuttgart met 1-2 te verslaan. Die Rothosen van de Argentijnse coach Rodolfo Cardoso toonden twee totaal verschillende gezichten en mede dankzij een ietwat gelukkige treffer van basisspeler Jeffrey Bruma is men nu van de laatste plaats af. De Chelsea-huurling speelde net als Khalid Boulahrouz van Stuttgart de hele wedstrijd. Romeo Castelen viel acht minuten voor tijd in.

/

Lang zag het ernaar uit dat de gastheer HSV twee negatieve clubrecords zou toedienen; die van veertien opeenvolgende zegenloze duels op rij en die vijf achtereenvolgende nederlagen. Het stokoude record, dat dateert van 1967, leek dan ook verbroken te worden. Martin Harnik, die vorige week tegen SC Freiburg al tweemaal scoorde, profiteerde van een halve redding van Jaroslav Drobný en schoot na achttien minuten Die Schwaben op voorsprong.

De ploeg van Bruno Labbadia, ex-trainer van de bezoekende club, domineerde en kwam na een kwart wedstrijd spelen bijna op 2-0. Cacau trof de paal en Shinji Okazaki schoot de rebound onbegrijpelijk over. Behoudens twee pogingen van debutant Zhi-Gi Lam, die als enige in de eerste helft een voldoende haalde bij HSV, kwamen de bezoekers uit de havenstad niet gevaarlijk in de buurt van keeper Sven Ulreich.

HSV, dat op 30 juli voor het laatst een duel won, kwam in het tweede bedrijf echter rap uit de startblokken. Bruma kopte een hoekschop van Gökhan Töre in, al zag Ulreich er niet helemaal goed uit. Cardoso haalde Lam na een uur tot onvrede van de bezoekende achterban naar de kant ten faveure van Paulo Guerrero en hoopte zo nog op een driepunter in de Mercedes Benz-Arena. En die kwam er. Robert Tesche volleerde subliem raak en een slotoffensief van Stuttgart mocht voor het thuispubliek niet meer baten.