voetbalzone

Brys doet stapje terug en wordt voor even assistent

01 mei 2009, 10:28
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2009, 10:28
Advertentie
FC Eindhoven heeft twee weken voor het einde van het lopende voetbalseizoen een opmerkelijke technische wissel doorgevoerd. Hoofdcoach Marc Brys, komend voetbaljaar werkzaam bij FC Den Bosch, zal per direct de rol van assistent op zich nemen. Pascal Maas, die dit seizoen die rol invulde, neemt alle taken van de hoofdcoach over.

Dat houdt in dat Maas vanaf nu de trainingen zal leiden en tevens de wedstrijdbespreking, de coaching en de persconferentie voor zijn rekening neemt. “Marc en ik zitten gewoon nog met zijn tweetjes op de bank, alleen is de rolverdeling omgedraaid. Marc gunt mij dat, zodat ik ervaring kan opdoen”, zegt Maas in het Eindhovens Dagblad.

De nieuwe taakverdeling is mogelijk een voorbode voor wat komen gaat. “Als FC Eindhoven doorgaat zijn er twee scenario's: Ik word hoofdtrainer of blijf assistent. Ik wacht op mijn kans om hoofdtrainer te worden en als de mogelijkheid zich voordoet zal ik die onder bepaalde voorwaarden zeker aangrijpen”, vervolgt Maas.

Sampil
Naast het nieuws over de functiewissel maakte de club ook bekend dat het na dit seizoen afscheid zal nemen van Sekou Sampil. De aanvaller gaat aan de slag bij de Belgische Tweedeklasser Red Star Waasland, waar hij deze week een tweejarig contract ondertekende. Hij werd in de afgelopen winterstop gehaald, maar kwam slechts tot één basisoptreden en vier invalbeurten voor de Brabanders.
Bezig met laden …