voetbalzone

Brys raadt Koç aan nog even te blijven

05 dec 2008, 10:15
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2008, 10:15
Advertentie
In tegenstelling tot de speler zelf, denkt FC Eindhoven-coach Marc Brys dat het beter is als toptalent Serhat Koç voorlopig nog in het Jan Louwers Stadion blijft voetballen. FC Groningen toonde al eerder nadrukkelijk interesse in de achttienjarige aanvaller, die al dertien maal doel trof in achttien wedstrijden.

“Het zou mooi zijn om zo'n stap te kunnen maken, het is denk ik goed voor mijn ontwikkeling”, zo verklaarde de speler zelf onlangs in het Eindhovens Dagblad. “Enerzijds zou het natuurlijk fijn zijn als het in de winterstop al lukt. Nee, ik denk niet dat het te vroeg komt, ik voel me sterk. Maar als het aan het einde van het seizoen pas zover is, vind ik het ook prima.”

Brys hoopt dat de jongeling voor de laatste optie zal opteren. “Serhat is pas net achttien jaar en heeft bij FC Eindhoven nog heel veel te leren om stappen te maken”, zegt hij vrijdag in dezelfde krant. “Daarom doet hij er verstandig aan om minimaal tot de zomerstop bij ons te blijven. Ik heb daar met hem over gesproken en met Kees Ploegsma jr. heeft Serhat ook een goede begeleider, die oog heeft wat het beste is voor zijn carrière.”

Dát die interesse er is, verbaast de Belgische coach niks. “Het zou vreemd zijn als clubs geen interesse zouden hebben in een jonge spits die al dertien goals maakte. Serhat is bovendien een heel leergierige en coachbare jongen. We moeten er nu voor zorgen dat het voor iedereen een win-win-situatie wordt, voor Serhat, FC Eindhoven en zijn toekomstige club.”
Bezig met laden …