voetbalzone

Buckley mee naar Zuid-Afrika om te lobbyen voor Australisch WK-bid

Erik van Dam05 jun 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 08:02
Advertentie

Ben Buckley, directeur van de Australische voetbalbond, reist met het nationale team mee naar Zuid-Afrika om het Australische bid voor het WK 2018 en WK 2022 te promoten. De bond ziet het aanstaande toernooi als het ideale moment om te lobbyen bij de FIFA-officials die in de toekomst besluiten wie de WK’s over acht en twaalf jaar organiseren.

/

Terwijl de Socceroos onder leiding van bondscoach Pim Verbeek hun groepswedstrijden afwerken tegen Duitsland, Servië en Paraguay, proberen de Australische vertegenwoordigers hun bod onder de aandacht te brengen bij de hoge heren van de FIFA. Voor vertrek naar Zuid-Afrika benadrukte Buckley wel dat de focus van de bond gewoon bij de verrichtingen van het nationale team ligt, de komende weken.

“Het gaat allereerst natuurlijk om de competitie, en de 32 landen die zich hebben geplaatst voor het WK”, aldus Buckley. “We zijn gekomen om mee te doen om de successen, daar ligt onze prioriteit en eerste aandacht. Dat gezegd hebbende, is er ook de gelegenheid mensen te ontmoeten en onze zaak voor te dragen. We moeten uitleggen waarom Australië een fantastisch gastland zou zijn voor het WK.” Snel na het toernooi wil de Australische bond een toernooi organiseren en vier clubs uitnodigen, om de FIFA de goede infrastructuur te tonen.

Bezig met laden …